Пиле в масло по индийски
Екзотични люто-канелено-сладникаво-кисели пилешки хапки.
Необходими продукти:
- 3 с.л. масло
- 2 глави лук, нарязан на ситно
- 1 глава чесън, пресован (или просто 4-5 скилидки, ако не искате да лъхате на чесън и на следващия ден)
- 4 ч.л. джинджифил, пресован (може и смлян)
- 2 ч. л. канела на прах
- 2 ч. л. куркума
- 5 ч. л. кориандър
- 4-5 ч. л. лют червен пипер
- 1,2 кг пилешки филета от бутче, нарязани на кубчета
- 4 консерви домати
- 4 опаковки доматено пюре
- 1 ч. ч. смлени бадеми или кашу
- 2 ч. ч. кисело мляко
- 2 с. л. мед (по избор)
- сол на вкус (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте масло, докато започне да се пени.
2. Добавете нарязания лук и канелата и ги запържете на умерен огън докато лука омекне и стане прозрачен.
3. Добавете чесъна и джинджифила и разбъркайте добре.
4. Добавете куркумата, кориандъра и червения пипер и ги запържете, за да извлечете аромата им.
5. Овляйте пилешкото месо в подправките и го запържете до златисто.
6. Добавете смлените бадеми / кашу, доматите и доматеното пюре и оставете ястието да къкри на слаб огън от 20 до 30 минути, докато пилето се свари добре.
7. Прибавете кисело мляко и меда, разбъркайте и оставете да къкри още 10 минути.
8. Подправете със сол на вкус (по желание).
9. Сервирайте с ориз басмати и хляб роти.
Забележка: Можете да мариновате пилешкото месо в кисело мляко, червен пипер и сол и да го запечете на грил преди да го прибавите към ястието. Някои ресторанти използват остатъци от пиле Тандури за тази рецепта. Соса можете да сгъстите като използвате повече бадеми / кашу или да разредите с малко вода ако е прекалено гъст.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ