Регистрация

Пилешко с маслини и сини сливи

Пилешко с маслини и сини сливи
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1449

Мариновано пилешко с каперси, бяло вино и карамелена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле, или пилешки парчета (бутчета, гърди) около 1,5 кг
  • 4 скилидки чесън
  • 100 г сушени сини сливи без костилка
  • 12-18 зелени маслини без костилка
  • 2-3 с.л. каперси (не отцеждайте от соса на бурканчето)
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 с.л. ябълков оцет или лимонов сок
  • 2 дафинови листа
  • риган (2 клонки или 1 с.л. сушен)
  • сол и пипер на вкус
  • 2 с.л. кафява захар
  • 4-6 с.л. сухо бяло вино
  • пресен магданоз или босилек за поръска при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Сините сливи залейте с вряла вода и оставете да набъбнат.

2. Пилешкото месо почистете и обтрийте със сол и пипер.

3. В купа смесете наситнения или сух риган, намачкания със сол чесън, нарязаните на половинки или четвъртини маслини, каперсите, зехтина и киселината, дафиновите листа и нарязаните набъбнали сини сливи. Добавете сол и пипер на вкус. Разбъркайте и вкарайте пилешкото месо в тази странна марината. Обтрийте, покрийте съда със стреч фолио и приберете в хладинки за една нощ.

4. Изсипете съдържанието на купата в тава, разстелете и добавете бялото вино. Поръсете месото с кафявата захар и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час.

5. Сервирайте сготвените мръвки със сос и продукти от тавата. Поръсете с наситнена прясна зеленина (магданоз или босилек) непосредствено преди поднасяне.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта