Регистрация

Пилешко с лук под коричка от кашкавал, сметана и яйца

Пилешко с лук под коричка от кашкавал, сметана и яйца
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1355

Печени пилешки хапки с лук и кашкавалена заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави лук
  • 2-3 с.л. олио
  • 600 г пилешко месо без кости (пържоли от гърди или бут или микс)
  • сол, червен и черен пипер
  • 4 яйца + щипка сол
  • 1 малка купичка (215 мл) заквасена сметана
  • 150 г кашкавал или друго жълто сирене по избор (чедър, гауда, пармезан)
  • 2 домата

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука и го запържете в олиото до съвсем леко позлатяване. Пресипете в йенска тавичка.

2. Пилешкото месо нарежете на хапчици - нито много малки, нито твърде големи (кубчета със страна по около 2-2,5 см).

3. Изсипете пилешкото при лука и овкусете със сол, черен и червен пипер. Разбъркайте.

4. Разбийте яйцата с щипка сол в купа, добавете сметаната, разбийте отново, добавете рендосаното жълто сирене и разбъркайте нежно за финал.

5. Залейте пилешкото с лука с получената смес. Не слагайте капак на тавата и не загрявайте фурната предварително, за да се спука стъклото на тавата.

6. Подредете шайби домати за финал и бутнете във фурната. Печете на 180 градуса за 40 минути. После сервирайте топличко.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта