Пилешко с гъби и картофи
Пилешки хапки с печурки и гарнитура от варени картофи.
Необходими продукти:
- 800 г пилешко филе или обезкостено месо от бут
- 500 г гъби печурки
- 2 глави лук
- 150 мл червено вино
- 6 скилидки чесън
- връзка копър
- сол и пипер на вкус
- олио
- масло
- 800 г картофи
Начин на приготвяне:
1. Нарежете гърдите на парчета и ги обтрийте със сол и пипер. Оставете настрана за няколко минути.
2. През това време нарежете лука на полумесеци, а гъбите - на едро. Наситнете копъра и чесъна. Сложете картофите да се сварят с все кората.
3. Сгорещете 1 с.л. олио и 1 с.л. масло (приблизително) в тиган и изсипете месото. Гответе докато се запечата от всички страни и прехвърлете в отделен съд. Добавете в тигана още 1-2 с.л. олио и щом заочне да цвърчи, добавете лука и гответе докато започне да покафенява леко.
4. Добавете масло в тигана (колкото е олиото) и вкарайте гъбите. Гответе докато водата им изври. Върнете месото в тигана, залейте с виното, овкусете със сол и пипер, намалете огъня и гответе 20-тина минути.
5. Добавете чесъна и копъра, овкусете със сол и пипер и гответе още няколко минути.
6. Готовите картофи обелете, нарежете на парчета и разпределете като канапе на дъното на 4 чинии. Сложете отгоре резени масло и посолете.
7. Разпределете пилешкото с гъби върху картофите. Украсете с наситнен копър и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ