Пилешко с гъби в палачинка
Печени палачинки с месо, зеленчуци и сос бешамел.
Необходими продукти:
- 5 броя палачинки (купени или направени по вашата рецепта)
- 250 грама пилешко филе варено или пушено
- 200 грама гъби печурки
- 1 патетче масло (125 гр)
- 3-4 кисели краставички
- 200 грама кашкавал
- 2 чаени чаши прясно мляко
- 2 супени лъжици брашно
- 1 супена лъжица нарязан магданоз
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите и ги задушаваме в малко масло.
Нарязваме и киселите краставички на кубчета, месото накъсваме на малки парченца, а кашкавала рендосваме на едро.
Правим сос бешамел, като загряваме част от маслото и в него добавяме брашното и леко го запържваме. После изсипваме и млякото и бъркаме докато се сгъсти. Махаме от огъня. Правим смес от всички нарязани продукти, подправките (магданоз, черен пипер и сол) и половината от соса бешамел.
В края на всяка палачинка слагаме от сместа, завиваме на руло и ги редим в предварително намаслена тавичка. Нареждат се всичките, заливат се с останалият сос бешамел, поръсват се с малко настърган кашкавал и леко се запичат в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ