Пилешко руло с кайсии и орехова коричка
Пълнени пилешки гърди със сушени плодове и панировка от смлени орехи.
Необходими продукти:
- комплект пилешки гърди
- 100 г орехи
- сушени кайсии (около 10 броя сочни)
- 1 с.л. мляко
- сол и черен пипер на вкус
- 2-4 скилидки чесън
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
1. Разделете комплекта пилешки гърди на двете основни меса. Вземете едното и го разрежете по ширина така, че да се изтъни и да се превърне в голяма тънка пилешка пържола. Не режете докай. Просто обърнете местото, за да стане котлет. След това направете същото и с втората гърда.
2. Намачкайте чесъна на паста и го смесете със сол и пипер. След това обтрийте с тази смес двустранно мръвките.
3. Подредете във вътрешността на всяка сушени кайсии и след това завийте на руло. Фиксирайте с клечки за зъби, за да не се разтвори.
4. Орехите смелете в блендер на едро орехово брашно.
5. Разбийте яйцето с млякото и щипка сол.
6. Овъргалйте рулото първо в яйце, а след това и в орехи.
7. Можете да изпържите на тиган или пък за да запечете на фурна. Ако сте си избрали по-вредния и вкусен начин, внимавайте да не ороните орехите при обръщането. Сипете повечко мазнина за пържене и гответе до получаването на златиста коричка. След това извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди. Ако ще печете, положете алуминиево фолио в тавичка с гладката страна нагоре и намазнете щедро с олио или зехтин. Сложете месцата, поръсете ги с вода от намокрените си ръце и захлупете с фолио с глаката страна навътре. Печете 30 минути на 220 градуса, след това махнете фолиото и допечете още 5-8 минути на 180 градуса.
Сервирайте със свежа салата и сос за потапяне. Малко мармалад пак се връзва идеално с месото. Препоръчваме боровинково, ягодово или кайсиево сладко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ