Пилешко руло с бекон и кашкавал
Руло Стефани с пилешка кайма и млечен сос Морне.
Бон Апети
Излъчен на 23.01.2017
Готвим подобие на руло Стефани, но с два вида пилешко месо и кайма. За да не ви се налага да мелите у дома си пържоли от пилешки бутчета без кожа, заедно с филе от пилешки гърди, можете да помолите да сторят това за вас още в магазина, от който пазарувате. Следва да смесите пилешката кайма с наситнен лук, яйце, накиснат в мляко хляб и подправки. Сега идва по-тънката част:
Алуминиево фолио се намазнява и върху него се редят лентите бекон, като леко се застъпват. Отгореим се разпределя пилешката кайма, после се редят парчета кашкавал (гауда) и сварени моркови. Накрая всичко се завива на стегнато руло и се пече. Как се прави стъпка по стъпка, можете да проследите във видеото.
И докато месното руло е във фурната, правим за него сос Морне - по-изискан брат на сос Бешамел. Отново на маслено-брашнена основа, в него се добавя мляко и бял пипер. Накрая поднасяме вкусното руло, залято със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ