Регистрация

Пилешко Оякодон с ориз

Пилешко Оякодон с ориз
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4054

Пилешко по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бр. пилешки гърди или бутчета, нарязани на парчета
  • 2 разбити яйца
  • ¾ ч.ч. пилешки бульон
  • 3 с.л. соев сос
  • 2 с.л. мирин
  • 1 с.л. захар
  • 100 г сварен ориз

Начин на приготвяне:

1. Затоплете бульона в тиган, добавете соевия сос, мирина и захарта.

2. Добавете пилешкото и го оставете да къкри 2-3 мин.

3. Оставете го да заври по-силно и постепенно добавете разбитите яйца.

4. Намалете огъня и оставете да ври 1 мин.

5. Сервирайте, като излеете супата с пилешко и яйца върху сварения ориз.

 

Източник: opensoucefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта