Пилешко Оякодон с ориз
Лесно | Порции 2
| Видяна: 4054
Пилешко по японски.
Необходими продукти:
- 2 бр. пилешки гърди или бутчета, нарязани на парчета
- 2 разбити яйца
- ¾ ч.ч. пилешки бульон
- 3 с.л. соев сос
- 2 с.л. мирин
- 1 с.л. захар
- 100 г сварен ориз
Начин на приготвяне:
1. Затоплете бульона в тиган, добавете соевия сос, мирина и захарта.
2. Добавете пилешкото и го оставете да къкри 2-3 мин.
3. Оставете го да заври по-силно и постепенно добавете разбитите яйца.
4. Намалете огъня и оставете да ври 1 мин.
5. Сервирайте, като излеете супата с пилешко и яйца върху сварения ориз.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ