Регистрация

Пилешко задушено с джинджифил

Пилешко задушено с джинджифил
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3079

Пилешки хапки с папая.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешко, нарязано на порции
  • 1½ с.л. олио
  • 1 с.л. чесън, счукан
  • 1 средна глава лук, нарязан на филийки
  • 1 кубче (2,5 см) джинджифил, нарязан на жулиени
  • 2 с.л. рибен сос
  • 5 ч.ч. оризова вода (от изплакнат преди варенето ориз) или обикновена вода
  • 1 папая (можете да замените с пъпеш медена роса)
  • връзка листа чили

Начин на приготвяне:

1. Обелете папаята и я разполовете по дължина. Отстранете бялата ципа и костилката. Разполовете всяка половинка още веднъж по дължина и след това диагонално на парчета от по около 2 см. Заделете.

2. Сгорещете олио и сотирайте чесъна и лука до полупрозрачност.

3. Прибавете джинджифила и гответе около 3 – 4 мин.

4. Прибавете рибения сос и пилешкото. Разбъркайте хубаво, покрийте и варете на слаб огън за около 5 мин., докато месото поеме аромата на соса. Разбърквайте от време на време.

5. Налейте водата и оставете да заври. Намалете огъня и варете на слаб огън за 30 мин.

6. Отстранете изплувалата на повърхността пяна.

7. Прибавете папаята, оставете да заври отново и варете 5 мин. или до готовност на плода.

8. Прибавете връзката чили и гответе още около 2 мин.

9. Поднесете горещо.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта