Регистрация

Гьоза - патица по пекински

Гьоза - патица по пекински
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 6315

Патица по пекински в кори.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • тестени обвивки за гьоза
  • зелен лук, нарязан на ситно
  • сос хойсин
  • печена патица по китайски (ако нямате китайски супермаркет наблизо, може да се приготви и у дома)
  • олио за печене

Начин на приготвяне:

1. Обезкостете патицата, като я нарежете на едро или накъсвайки местото, запазвайки отделно кожата и изхвърляйки слоя мазнина, който я придружава.

2. Сложете тестото за обвиване върху плота. Сложете малък слой от кожата, малко месо, и зелен лук, преди да сложите малко вода в краищата ,да запечатате в полукръг и да надиплите.

3. Пържете на пара и серевирайте с много сос хойсин, в който да топите тези хапчици патица по пекински – за обяд или като предястие.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта