Гьоза - патица по пекински
Средно | Порции 4-6
| Видяна: 6315
Патица по пекински в кори.
Необходими продукти:
- тестени обвивки за гьоза
- зелен лук, нарязан на ситно
- сос хойсин
- печена патица по китайски (ако нямате китайски супермаркет наблизо, може да се приготви и у дома)
- олио за печене
Начин на приготвяне:
1. Обезкостете патицата, като я нарежете на едро или накъсвайки местото, запазвайки отделно кожата и изхвърляйки слоя мазнина, който я придружава.
2. Сложете тестото за обвиване върху плота. Сложете малък слой от кожата, малко месо, и зелен лук, преди да сложите малко вода в краищата ,да запечатате в полукръг и да надиплите.
3. Пържете на пара и серевирайте с много сос хойсин, в който да топите тези хапчици патица по пекински – за обяд или като предястие.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ