Пилешки шницели
Средно | Порции 2
| Видяна: 4791
Пилешко на тиган.
Необходими продукти:
- 500 г смляно пилешко месо
- 2 необелени настъргани тиквички
- 1 яйце (или два белтъка)
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. пресен магданоз, нарязан на кубчета
- сол
- 1/2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Загрейте незалепващ тиган на среден до слаб огън.
2. В голяма купа обединете всички необходими продукти. Разбъркайте добре с ръце. Когато тиганът е загрял хубаво, намажете със салфетка зехтин. Не слагайте много мазнина. Намажете и ръцете си.
3. Оформете малки топки (колкото кайсия) от пилешката смес, сложете ги върху нагорещения тиган и ги приплескайте с гърба на лъжица. Печете шницелите докато са почти готови и обърнете от другата страна до покафеняване.
4. Поднесете топли.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ