Регистрация

Пилешки сърчица и дробчета със сметана

Пилешки сърчица и дробчета със сметана
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1057

Пилешки паприкаш от пилешки дреболийки в сметанов сос с лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 30 г масло
  • 350-400 г лук
  • 4 скилидки чесън
  • 900 г пилешки сърчица
  • 130 мл вода (може и пилешки бульон, ако ви се намира)
  • сол и черен пипер на вкус
  • мащерка или чубрица
  • кориандър по желание
  • 1 с.л. червен пипер
  • листата на връзка магданоз
  • 300 мл млечна готварска сметана
  • 450 г пилешки дробчета

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на кубчета, сърчицата и дробчетата почистете.

2. Сгорещете олито на умерен огън в голям тиган, който си има капак - ще потрябва по време на готвенето. Разтопете маслото в олиото.

3. Изсипете лука и гответе три минути като разбърквате. После пресирайте отгоре чесъна и размешайте отново. Гответе още 3 минути.

4. Добавете сърчицата и гответе 5 минути като бъркате периодично. После оставете още 4-5 минути да се готвят под капак.

5. Налейте водата (бульона) и щом кипне, захлупете пак с капака, намалете огъня на слаб към умерен и оставете на котлона за 40 минути.

6. Овкусете с изброените подправки или подправки по избор. Добавете листата на половината връзка магданоз, залейте със сметаната и изчакайте да заври.

7. Добавете дробчетата, усилете огъня на умерен и гответе 7-8 минути докато станат напълно готови.

8. Поръсете с листа пресен магданоз и сервирайте или разпределете в индивидуални порции и поръсете с магданоз. Поднесете с хляб или картофено пюре, защото сосът е много апетитен и има нужда от гарнитура, в която да се пропие.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта