Пилешки рулца в оризова хартия
Пилешки дюнер по японски.
Необходими продукти:
- 2 листа оризова хартия
- 400 г пилешко филе
- 2 скилидки чесън
- джинджифил
- праз или зелен лук
- 2 моркова
- 1 краставица
- шепа зелени соба спагети
За сос терияки:
- 200 мл мирин
- 100 мл соев сос
- 1 с.л. мед
- 2 с.л. захар
За пикантната майонеза:
- майонеза (за предпочитане японска)
- смес от седем подправки: млени люти червени чушки, черен пипер, сусам, изсушена кора от мандарина, изсушени зелени водорасли, семена от бодлив ясен, семена от коноп и маково семе
- сос понзу
Начин на приготвяне:
1. Направете терияки соса като смесите продуктите в тенджерка и ги кипнете до сгъстяване. Заделете и оставете да се охлади.
2. Нарежете праза на много тънки ленти. Ако използвате зелен лук, го оставете на пера.
3. Нарежете краставицата и моркова на ленти.
4. Мариновайте пилешкото в терияки соса, като добавите счукан чесън и джинджифил. Оставете да се маринова за поне 30мин.
5. Сварете спагетите според упътването на опаковката, сложете малко сос терияки, за да ги овкусите.
6. Изпържете пилешкото в тиганче, докато сосът започне да се карамелизира върху месото.
7. Намокрете оризовата хартия с вода и подредете отгоре готовите съставки за рулото. Навийте и поръсете с малко сос терияки.
На майонезата:
1. Смесете необходимите продукти, като количествата им са на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ