Вкусни сочни пилешки хапки
Колко здравословно ще е панираното ви пиле - вие решавате.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди без кожа
- 1 яйце
- олио
За панировката:
- 1 малка опаковка крекери
- 1/4 чаша пармезан
- чеснова сол
- черен пипер
Подправки за пилето:
- риган
- червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Овкусете пилето поне 20 минути по-рано – уверете се, че месото е сухо като го попиете леко с кухненска кърпа, нарежете го на хапки и мариновайте с червен пипер и риган.
2. Смесете добре съставките за трошливата панировка.
3. Леко разбийте едно яйце. (Може да се наложи да използвате повече от едно, в зависимост от количеството месо)
4. Потопете всяко парченце в яйце.
5. След това оваляйте в трохите и оставете настрани.
6. Загрейте олио в дълбок тиган или уок. Запържете парченцата докато станат златисто кафеви. Внимавайте да не ги препържите, защото месото ще стане сухо!
7. Сервирайте с кетчуп! Вкусно...
Варианти:
1. За по-здравословно можете да ги изпечете на 190 градуса. Намазнете тава за печене и ги дръжте във фурната около 20 минути или докато вече не са розови.
2. Заменете бутчетата за пилешки гърди.
3. За още по-здравословно може да пробвате и без яйце, но пък то споява трохите за хрупкавата коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ