Регистрация

Пилешки рула с шунка и сметана

Пилешки рула с шунка и сметана
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1745

Пилешки руладини в сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 комплект пилешки гърди (лява и дясна заедно)
  • 6 слайса шунка
  • 6 плочки топено сиренце за сандвичи
  • 30 г масло
  • 2 с.л. олио
  • 3 с.л. брашно
  • сол и пипер на вкус
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 250 мл сметана
  • 60 мл бяло вино
  • копър или босилек за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Разделете гърдите на лява и дясна. След това изтънете всяка от тях като разрежете през средата през ширината, но не докрай. Така се получават големи тънки пилешки пържоли.

2. Обтрийте и двете пържоли със сол и пипер и от горната страна наредете кашкавалчетата и шунката. Завийте на руло и фиксирайте с клечки за зъби.

3. В половината от маслото, сгорещено в тенджера, запечатайте рулцата като ги запържите за по 40 секунди от страна. После извадете.

4. В същия съд добавете останалото масло и олио и запържете в тях брашното. Щом започне леко да потъмнява, налейте сметаната, добавете индийското орехче, сол и пипер и налейте виното.

5. Върнете руладините в съда, намалете огъня на умерен и оставете да къкрят 30-тина минути под капак.

6. Сервирайте рулцата със соса и поръска от наситнен пресен босилек или копър.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта