Пилешки пържоли с портокали и ябълки
Мариновано пилешко в портокалов сос, увито на вързопчета с парчета портокали и запечено в компанията на мед, горчица и ябълки.
Необходими продукти:
- 4 пържоли от пилешки бутчета без кост
- 2 портокала
- 2-3 ябълки
- 1 с.л. горчица
- 2 с.л. мед
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Пържолите поръсете двустранно със сол и пипер и прехвърлете в купа.
2. В купичка смесете кората на половин портокал (вземете си портокал с ядлива кора), сока на другата половина портокал, меда и горчицата и разбъркайте хубаво. Залейте пилешкото и оставете да се маринова 2 часа.
3. Обелете другия портокал и разделете на парчетата едно от друго.
4. Взимайте пържола и увивайте по 1-2 портокалови парчета в нея. Навивайте на руло и фиксирайте с клечка за зъби. Редете в неголяма тава, но с леко отстояние едно от друго. Залейте подредените пилешки вързопчета с портокали с отцедилата се марината в купата. Покрийте тавичката с фолио и вкарайте в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.
5. Ябълките обелете само ако са купени. Домашните оставете с кората. Разрежете на осмини и почистете неядливата сърцевина.
6. Извадете тавата от фурната, подредете парчетата ябълки между пилешките рулца и приберете обратно ястието на същата температура, пак за 35 минути, но без фолио.
7. Поднесете с гарнитура по желание и се насладете на вкусно пилешко с плодове, мед и горчица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ