Пилешки пържоли с картофи и броколи
Печено пилешко със зеленчуци и майонезена коричка.
Необходими продукти:
- 400 г пресни малки картофки
- 400 г броколи
- 800 г пилешки пържоли (от бут или гърди)
- 250 г майонеза
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. пушен пипер
- 4 скилидки чесън
- 200 г чедър
- 100 г галета панко
Начин на приготвяне:
1. Смесете в купа, майонезата, подправките, наситнения чесън и рендосания чедър. Разбъркайте хубаво.
2. Пилешките пържоли прехвърлете в купа, поръсете със сол и пипер и обтрийте добре.
3. Броколите разделете на розички, а картофките измийте и оставете цели или разполовете. Пресипете зеленчуците в купа и разбъркайте с половината от майонезената смес. След това прехвърлете в тава.
4. Пилешкото месо обтрийте с останалата майонезена смес и подредете в тавата върху зеленчуците. Отгоре поръсете с галетата. Похлупете с капак или увийте с алуминиево фолио.
5. Печете на 200 градуса за 40 минути, ако е бут и на 180 градуса за 25 минути, ако са гърди.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ