Пилешки пържоли капрезе на фурна
Рулца от пилешки бутчета с плънка от сирене, запечени с кашкавал и домати и поднесени с босилек в стил капрезе с месо.
Необходими продукти:
- 4 сочни и дебели пържоли от пилешко бутче без кожа и кост
- сол и пипер
- 6 с.л. кетчуп или гъсто доматено пюре
- 1 ч.л. лют сос по желание
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- 300 г твърдо сирене - кашкавал, моцарела за пици, чедър, гауда, ементал
- 1 домат
- сух риган по желание
- пресен магданоз или босилек за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Смесете 4 с.л. доматено пюре или кетчуп с лют сос и червен пипер. Пържолите нежно счукайте, за да изтънеят леко и обтрийте със сол и млян черен пипер. След това намажете с доматената смес и подредете една върху друга да се мариноват. 10-тина минути са достатъчни, но можете да приберете в хладилника и за готвене след 8-12 часа или на следващия ден.
2. Рендосайте 200 г от избраното от вас жълто сирене, а останалите 100 г нарежете на 5 парчета. Отрежете 5 или 10 кръгчета домат. Изберете си малка тавичка.
3. Взимайте пържолка и без да оттупвате от маринатата слагайте в средата ѝ по 50 г от рендосаното жълто сирене. После навивайте на руло и пъхвайте в тавичката. Подредете рулата едно до друго. Между всяко от тях сложете по резен домат и сирене, както и между тавата и първата и последната пържолка.
4. Намажете с 2 с.л. кетчуп или доматено пюре отгоре и поръсете с риган по желание.
5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.
6. След изваждане украсете с пресен магданоз или босилек и поднесете. Сервирайте гарнитура или пресни зеленчуци за компания на вкусното пилешко месо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ