Пилешки плескавици на тиган
Пилешки кюфтета от късчета месо с лук и яйце.
Необходими продукти:
- 800 г пилешки гърди
- 110 г лук (1 глава)
- 1 яйце
- 1/3 ч.л. черен пипер или 1/2 ч.л. бял пипер
- 1 ч.л. сол
- 4 с.л. брашно
- 1 с.л. мляко или 2 с.л. готварска сметана
- 4-6 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди нарежете на много ситни парченца. Не се изкушавайте да си спестите време и енергия като ги минете през месомелачка или чопър, защото се разваля същността и текстурата на това ястие. Чинно наситнете цялото месо и го прехвърлете в купа.
2. Наситенете и лука и добавете към месото. Чукнете яйцето, овкусете със сол и пипер, добавете брашното и сметана, като можете да я замените с мляко и замесете каймата хубаво. Можете да оставите в хладилник като заготовка или да продължите директно с готвенето.
3. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън. Когато е добре загрято, гребвайте с лъжица от сместа и полагайте в тигана. Една плескавица е една супена лъжица с връх. Щом положите, натиснете леко с обратното на лъжицата, за да се посплеска. След това гответе по около три минути от страна. Правете по няколко кюфтенца едновременно.
4. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия. Можете да поднесете с майонезен или чеснов сос или кетчуп.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ