Регистрация

Пилешки крилца с чесън и куркума



Пилешки крилца с чесън и куркума
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1249

Печени крилца с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.06.2018

Пилешките крилца са страхотно лятно меза, изкушаващо с апетитния си аромат още по време на приготвяне. Днес Лора и Стоян ги правят с куркума и чесън, благоуханни и двойно запечени - първо на плоча, а после и на фурна.

Първо в хаванче се смесва соса за овкусяване. Намачква се чесън, залива се с лимонов сок, овкусява се със сол, пипер, куркума, лимонова кора и чили на прах. Разбърква се хубаво и с него се заливат почистените крила. Обтриват се хубаво с ръце, за да попият максимум от маринатата. Можете да печете веднага, а можете и да приберете в хладилник за по-късно.

След това крилцата се запечатват върху намазнена плоча или тиган, а после се редят в тава, застлана с пергамент и се пекат за 20 минути. На финала можете да сервирате с любимия си сос - пикантен, майонезен или чеснов.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта