Пилешки крилца на барбекю
Пикантни пилешки крилца със сос Уорчестър и горчица.
Необходими продукти:
- 20 пилешки крилца
- 8 супени лъжици кетчуп (половин чаша)
- 2 с. л. кафява захар
- 1 с. л. горчица с цели зърна синап
- 2 с. л. сос Уорчестър
- 3 скилидки чесън, пресован
- 1 с. л. растително масло
- сол и черен пипер на вкус
- други подправки (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Направете по няколко дълбоки разреза във всяко пилешко крилце с ножа, за да поеме хубаво месото от соса.
2. В дълбока купа смесете кетчупа, захарта, горчицата, соса Уорчестър, пресования чесън, олиото, солта и пипера.
3. Натопете всяко крилце в соса и го оваляйте да се овкуси възможно най-добре. Сложете овкусените крилца/ бутчета в запечатващо се найлоново пликче. Останалия сос изсипете също в пликчето. Затворете плика добре и го сложете в хладилника за няколко часа.
4. Когато сте готови да преминете към печенето, загрейте фурната на 220 С (поне 30 минути преди печенето).
5. Когато включвате фурната, извадете пилешкото месо от хладилника, за да не е съвсем студено когато го слагате да се пече.
6. Наредете пилешките крилца/ бутчета върху парче фолио и ги изпечете върху решетката или в тавичка за 30-40 минути.
7. Когато крилцата/ бутчетата са готови, извадете ги от фурната и ги наръсете с любимите си подправки (по желание).
Източник: opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ