Пилешки котлети
Пържени пилешки бутчета с грах и моркови.
Необходими продукти:
- соев сос
- пипер
- сос "Уорчестър"
- брашно
- 2 пилешки бедра (обезкостени)
- 1 домат
- 1 краставица
- 3 ч. ч. грах и моркови
- майонеза
- бял оцет
- захар
- сол
- черен пипер
- олио
Начин на приготвяне:
1. Начукайте пилешкото до желаната дебелина.
2. Мариновайте в соев сос, черен пипер и сос "Уорчестър" няколко часа или цяла нощ.
3. Смесете 3 ч. ч. грах и моркови с майонеза, захар, сол, бял оцет и черен пипер. Оставете в хладилника до сервиране.
4. Когато е готово за готвене, отцедете пилешкото и покрийте с брашно. Изтръскайте излишното и изпържете в сгорещеното олио. Изчакайте да покафенее и от двете страни и гответе на слаб огън до готовност. (Готови са, когато лесно влиза вилица).
5. Украсете чиния с нарязана краставица и домати, поднесете охладената салата от грах и моркови и пилешките бутчета и това е всичко!
Източник:www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ