Пилешки дробчета с домати и лук
Салата с пилешки дробчета и домати.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки дробчета
- 2 с.л. брашно
- 2 с.л. олио
- 350 г домати (твърди)
- 60 г червен лук
- листата на връзка кориандър (тъй като се намира по-трудно, можете да го замените с магданоз)
- 2-3 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сол
- 50 г орехи
- 2 с.л. зехтин Extra Virgin
- люто чушле и семена нар за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. Пилешките дробчета разполовете през средата на тънката част и почистете, ако има жили. Сложете на дъска и подсушете с домакинска хартия.
2. Поръсете с брашното и разбъркайте, за да попие в дробчетата.
3. Сгорещете олиото в тиган с незалепващо покритие на умерен огън и изпържете дробчетата, като обърнете след 3-4 минути и от другата страна за още толкова време. Прехвърлете в чиния и оставете да се охладят.
4. В купа нарежете доматите на хапки или полумесеци - зависи от формата и размера им. Трябват ви твърди домати, за да не пускат сосове по дробчетата. Ако нямате такива, изгребете воднистата сърцевина на зеленчука и тогава нарежете за салатата.
5. Червения лук нарежете на полумесеци, разрохкайте полумесеците на лентички и прибавете към доматите.
6. Наситнете листата кориандър или магданоз и изсипете в салатата. Добавете и минатите през чопър орехи, като внимавате да не станат на прекалено ситни парчета. Овкусете със сол и пипер, прибавете намачкан чесън, залейте със зехтина и разбъркайте.
7. Добавете дробчетата, разбъркайте отново и прехвърлете в плато или индивидуални порции. Отгоре по желание можете да поръсите с лют пипер или наситнено люто чушле, както и със зърна нар.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ