Пилешки дробчета по марокански
Лесно | Порции 3
| Видяна: 1230
Пържени дробчета с маслини и чесън.
Необходими продукти:
- 700 г пилешки дробчета
- 2 с.л. растителна мазнина за готвене
- 80 г масло
- 100 г зелени маслини без костилка
- 100 г черни маслини без костилка
- 100 г орехи
- 7-8 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- лют пипер по желание
- пресен кориандър за поднасяне (можете да замените с магданоз)
- сусам за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете в голям тиган растителната мазнина и запържете в нея чесъна.
2. Добавете маслото и когато се втечни добавете и дробчетата. Гответе като разбърквате, за да се запечатат от всички страни.
3. Добавете разполовените по ширина маслини и нарязаните на едро орехи. Овкусете със сол и пипер и лют пипер по желание. Намалете огъня, захлупете под капак и гответе 5-7 минути.
4. Поднесете с наситнен пресен кориандър и поръска от сусам по желание.
Най-важните съставки
бяло сусамено семе, зелени маслини, кориандър, лют пипер, маслини, масло, орехи, пилешки дробчета, растителна мазнина, сол, сол и пипер, черен пипер, черни маслини, чесън
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ