Пилешки гювечета с гъби и топено сирене
Гювечета с пилешко и гъби в сметанов сос.
Гювечета с пилешко месо се пекат в Кухнята на Звездев. Ястието е лесно за направа и може да бъде идеален семеен обяд или вечеря с месо, приятен млечен сос, кашкавал и яйце - комбинация, която наяжда и засища.
Първо си режем продуктите - чушките на ивици или правоъгълници, лука - на ситно, гъбите - на полумесеци, а пилето - на хапки. Мръвките се овкусяват със сол и пипер и се оставят настрана. Следва да се сгорещи олио в тиган и да се запържи лукът до прозрачност. После се добавят чушките, готвят се до омекване, след това влизат и гъбите. Оставя се на умерен огън 10-тина минути като се разбърква периодично. В тигана се добавят пилешките хапки и се готви още 15-тина минути. Прибавя се и крема сиренето. Готви се докато се разтопи и се овкусява с още подправки и наситнен магданоз.
Съдържанието на тигана се разпределя в гювечета. Залива се с малко сметана и се покрива с рендосан кашкавал. В кашкавала се прави кладенче и се чуква яйце. Гювечетата влизат в студена фурна на 180 градуса за 20-25 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ