Гювечета с наденица, гъби и картофи
Гювечета с колбас, картофи, гъби, тиквички и сметанов сос.
Необходими продукти:
- 2 картофа
- 1 тиквичка
- 8 гъби
- 2 наденички (или кренвирши)
- 4 с.л. сметана
- 2 с.л. майонеза
- 2 с.л. кетчуп
- 100 мл вода
- сол, черен, червен и лют пипер на вкус
- кимион и чубрица по желание
- 50 г кашкавал
- връзка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете картофите на малки кубчета, тиквичката на по-големи, гъбите на половинки, а наденичките на кръгчета.
2. Вземете си две гювечета и разпределете в тях по наденичка, половин тиквичка, 8 половинки гъби, по 1 нарязан картоф. Овкусете с подправки и разбъркайте.
3. Пригответе соса като във водата разтворите сметаната, майонезата и кетчупа. Разпределете соса в гювечетата.
4. Печете на 200 градуса под капак за 35 минути. Проверете дали картофите са готови и извадете.
5. Веднага след изваждане поръсете с рендосан кашкавал, а след това и с наситнен магданоз.
6. Поднесете с хляб - има вкусно сосче.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ