Пилешки гърди с плънка от гъби и лук
Топчета от пилешко филе с гъбена плънка и кашкавал.
Необходими продукти:
- 2 дебели големи и сочни пилешки гърди (около 600-700 г общо)
- сол и пипер
- 3 с.л. олио
- 1 глава лук
- 450 г пресни печурки
- 2-3 скилидки чесън
- 200 г кашкавал или друго твърдо сирене по желание
- 20 г масло
- 2 с.л. майонеза
- 1 ч.л. горчица
- листа пресен копър
Начин на приготвяне:
1. Почистете гъбите и ги нарежете на тънки полумесеци. Лука нарежете на малки кубчета, а кашкавала - рендосайте.
2. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Изсипете лука, запържете за 4 минути и след това добавете гъбите. Овкусете със сол и пипер и оставете да се готвят докато пуснат водата си и тя се изпари - около 10 минути. На финала пресирайте отгоре чесъна и разбъркайте. Прехвърлете в купа.
3. Докато гъбите се готвят разрежете всяка от гърдите на 2 по-тънки части през средата на дебелината. Всяка новополучена част изтънете с чук за месо между листове стреч фолио. Поръсете двустранно със сол и пипер.
4. Прибавете 2/3 от кашкавала при гъбената запръжка и разбъркайте. Намажете с маслото дъното на тава.
5. Положете една изтънена гърда в чаша за кафе или купичка за брюле. Сложете вътре 1/4 (на око) от сместа с гъби и кашкавал и след това покрийте с оставащите краища на пилешкото филе. Ще се получи топче във формата на голямо кюфте. Поставете го в тавата с прещипването към дъното. Направете същото и с останалите 3 парчета пилешко.
6. Намажете повърхността на пилешките вързопчета със смес от майонезата и горчицата и отгоре разпределете останалия рендосан кашкавал.
7. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 35 минути.
8. След изваждане украсете с поръска от наситнени листенца свеж копър и сервирайте.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ