Пилешки бутчета с ориз по български
Задушени бутчета в зеленчуци с доматен сос.
Пилешки бутчета с ориз се хапват по целия свят, но начинът им на приготвяне е различен. В България ястието често прилича повече на яхния, отколкото на сухо основно, защото в състава му влиза лучена запръжка с моркови. В канала Dazzle Spoon обаче показват как да си го направим без добавка от вредни мазнини, за да сме сигурни, че слагаме на трапезата на любимите хора полезна и вкусна храна.
Доматите се обелват и рендосват черитата пък се разполовяват, лукът и морковите се наситняват. Готвят се в малко количество вода с подправки, а на следващ етап към тях влиза и месото. Захлупва се с капак и се оставя да къкри на слаб огън. Отделно чаша ориз се залива с три чаши вода и се готви докато зърната абсирбират цялата течност. После се оставя под капак, за да пръхне. Размесва се с масло.
Готовото ястие се сервира, като към бутчетата се добавя сос от готвенето, разполовени чери домати и встрани ориз за гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ