Пилешки бутчета с гъби, сметана и копър
Печени бутчета в сметанов сос с гъби.
Необходими продукти:
- 4 пилешки бутчета
- 4 скилидки чесън
- 40 г масло
- сол и пипер на вкус
- връзка копър
- 800 г гъби печурки (пресни - не от буркан)
- 500 мл течна млечна готварска незквасена сметана
- 1 глава лук
- лимон по желание
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на полумесеци и наситнете две от скилидките чесън. Изсипете на дъното на тава.
2. Почистете гъбите и нарежете на парчета. Сложете в тавата при лука.
3. Поръсете със сол и пипер и залейте със сметаната. Поръсете с половината наситнен копър.
4. Маслото оставете на стайна температура да се отпусне. Намачкайте скилидката чесън, добавете маслото към нея, 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер. Разбъркайте. С получената смес намажете пилешкото, като бутнете и под кожата при възможност. Подредете бутчетата върху гъбите и отгоре поръсете с още копър. По желание сложете и по резен лимон върху бутчетата.
5. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна без вентилатор за 45-50 минути.
6. След изваждане разпределете в порции и поръсете с наситнени листа копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ