Регистрация

Пилешки бутчета с глазура от азиатски сос

Пилешки бутчета с глазура от азиатски сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1006

Печени пилешки бутчета със сини сливи и меден сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пилешки бутчета
  • сол и пипер
  • 20 г масло

За соса:

  • 16 сушени сини сливи без костилка
  • 50 г белени фъстъци
  • 2 с.л. олио
  • 25 г масло
  • 3 с.л. мед
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 4 с.л. соев сос
  • 4 с.л. доматен концентрат
  • 1 с.л. кафява захар
  • семена сусам и листенца кориандър (магданоз) за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Бутчетата почистете добре, обтрийте със сол и пипер. Сгорещете маслото в тиган и запечатайте бутчетата за по около 2 минути от страна. Прехвърлете в тава.

2. Добавете олиото в тигана от запечатването. Щом се сгорещи пуснете маслото, намалете огъня на слаб и добавете сините сливи, меда, соевия сос и доматения концентрат. Гответе няколко минути.

3. Добавете ядките, лимоновия сок и захарта, разбъркайте докато се разтвори и с получения сос глазирайте пилешкото.

4. Бутнете във фурната на 180 градуса за 30-35 минути. Ако ви е останало от соса, отворете ястието на 20-тата минута и глазирайте отново. Допечете.

5. Поднесете ястието, като го залеете с отделилия се в тавата сос и поръсите със сусам и листенца магданоз (кориандър).

Снимка: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта