Пилешки бутчета със зеле
Пилешко със зеле, моркови и подправки.
Необходими продукти:
- 3 средни пилешки бутчета
- 1 средно голяма зелка
- 2 моркова
- 2 домата
- черен пипер
- червен пипер
- 2 дафинови листа
- чесън
- олио
- сол
- маганоз
Начин на приготвяне:
Бутчетата се полусваряват, като се варят около 10 минути на среден огън.
Задушаваме в дълбок съд, дъното на който е покрит с мазнина, две скилидки чесън, нарязаните зеле и моркови, после добавяме 600 мл бульон, останал от варенето на пилешките бутчета. Всичко това ври около 30 мин. на тих огън.
Получената заготовка изсипваме в тава, добавяме полусварените пилешки бутчета, поръсваме със сол, черен и червен пипер, дафиновите листа и доматите, нарязана колелца и още малко водичка, ако е необходимо. Запичаме във фурна, загрята 200 градуса до готовност....т.е. докато ястието остане само на мазнина.
Серираме със ситно нарязан магданоз
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ