Панирани бутчета в чипс
Печени пилешки бутчета с хрупкава коричка от чипс и галета.
Кой не обича пилешки бутчета? Те са най-вкусната и предпочитана част от пилето, защото червеното им месо е крехко и сочно, готви се лесно и няма шанс рецептата да се обърка. Още по-апетитно е ястието, ако бутчетата имат вкусна коричка или се поднесат с правилния сос. Е, в тази рецепта за соса няма да си готовирм, защото една майонеза или кетчуп са напълно достатъчни да направят идеалното ястие съвършено. Ще обърнем внимание обаче на един лесен метод за печене на бутчета с коричка, предложен от влогърката Милена.
Първо мариноваме почистените 8 долни пилешки бутчета, като ги поливаме със соев сос и лимонов сок и овкусяваме с подправки. Оставяме ги в хладилник, а през това време отиваме на работа или лягаме да поспим. Добре е да преседят с маринатата, но ако нямате време, можете и по-скоро да преминете към следващия етап на приготвянето.
За него си натрошаваме картофен чипс и го смесваме с галета и червен пипер. Ако искате месното мезенце да е пикантно, можете да добавите и лют пипер на люспи. После разбиваме и яйца и си застиламе тава с домакинска хартия. Овалваме бутчетата в яйцата, после в панировката и редим в тавичката. 200-230 градуса на фурната ги сготвят перфектно за около половин час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ