Пилешки бутчета в маслен сос с гъби
Задушени бутчета в масло с гъби, лук и моркови.
Необходими продукти:
- 1 кг долни пилешки бутчета
- сол и пипер
- 4-5 с.л. олио
- 1 глава лук
- 1 морков
- 300 г пресни гъби
- 2 скилидки чесън
- 150 мл вода
- 150 г масло
- копър
Начин на приготвяне:
1. Пилешките бутчета прехвърлете в купа и поръсете със сол и пипер. Обтрийте и оставете настрана за 10-тина минути докато сте готови с останалата част от направата на ястието.
2. Гъбите почистете и нарежете на полумесеци, лука наситнете, а моркова рендосайте на едро ренде.
3. Сгорещете на силен огън олиото в тиган. Подредете бутчетата и обръщайте през две минути - идеята е само да се запечатат. Извадете ги в чиния и намалете огъня на умерен.
4. Изсипете лука и гответе 3 минути. Добавете морковите и бъркайте още 2 минути. Изсипете гъбите, пресирайте отгоре чесъна, овкусете със сол и пипер, сложете капак и оставете да се задушават 5-6 минути.
5. Залейте с водата - добре е да е вряла. Прибавете маслото, нарязано на кубчета и бъркайте докато се разтвори.
6. Върнете бутчетата в получения сос. Сложете капак и гответе още 10-12 минути докато месото се сготви напълно.
7. Поръсете с наситнени копърови листа и поднесете по желание с картофено пюре или бял ориз, в който да се попие апетитният сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ