Регистрация

Пилешки бутчета в маслен сос с гъби

Пилешки бутчета в маслен сос с гъби
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 835

Задушени бутчета в масло с гъби, лук и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг долни пилешки бутчета
  • сол и пипер
  • 4-5 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 300 г пресни гъби
  • 2 скилидки чесън
  • 150 мл вода
  • 150 г масло
  • копър

Начин на приготвяне:

1. Пилешките бутчета прехвърлете в купа и поръсете със сол и пипер. Обтрийте и оставете настрана за 10-тина минути докато сте готови с останалата част от направата на ястието.

2. Гъбите почистете и нарежете на полумесеци, лука наситнете, а моркова рендосайте на едро ренде.

3. Сгорещете на силен огън олиото в тиган. Подредете бутчетата и обръщайте през две минути - идеята е само да се запечатат. Извадете ги в чиния и намалете огъня на умерен.

4. Изсипете лука и гответе 3 минути. Добавете морковите и бъркайте още 2 минути. Изсипете гъбите, пресирайте отгоре чесъна, овкусете със сол и пипер, сложете капак и оставете да се задушават 5-6 минути.

5. Залейте с водата - добре е да е вряла. Прибавете маслото, нарязано на кубчета и бъркайте докато се разтвори.

6. Върнете бутчетата в получения сос. Сложете капак и гответе още 10-12 минути докато месото се сготви напълно.

7. Поръсете с наситнени копърови листа и поднесете по желание с картофено пюре или бял ориз, в който да се попие апетитният сос.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта