Пилешка яхния с пържени яйца
Кулинарно удоволствие за сетивата изпълва вашия тиган.
Необходими продукти:
- 2 с.л. масло
- 2 чаши готово пилешко месо от останали храни
- 2 чаши сварени картофи
- ¼ чаша нарязан лук, ако е червен придава характер
- ¼ чаша нарязана целина
- 1 червена чушка, изпечена и нарязана
- 1 скилидка чесън, намачкана
- сол, пипер и червен пипер на вкус
- 4 яйца
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото в тиган соте и задушете зеленчуците за 10-15 минути, докато омекнат и започнат да се карамелизират и покафеняват.
2. Добавете пилето в тигана, овкусете със сол, черен пипер и сладък червен пипер.
3. Избутайте яхнията към краищата на тигана, така че центъра да остане свободен. Сложете още малко масло или олио, за да не залепват яйцата.
4. Внимателно чукнете яйцата в центъра на яхнията, като покриете тигана и гответе яйцата на пара, докато са готови, но жълтъците останат леко меки. Поръсете отгоре с още малко сладък червен пипер и украсете с малко пресни билки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ