Регистрация

Пилешка яхния с картофи и бял сос



Пилешка яхния с картофи и бял сос
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 3069

Яхния с месо, пащърнак, целина и праз лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.10.2016

Това ястие представлява късчета крехко пилешко, обгърнати от ароматен сос и парченца кореноплодни зеленчуци. След като се свари пилето, се обезкостява и нарязва на едри късчета. Пащърнака, празия лук, лука, чесъна и целината се пържат, след това се долива бульон и остават да къкрят до разваряване. Тогава в ястието влиза и картофа. След като всички зеленчуци са добре разварени, в тенджерата добавяме и сметана - виновникът за белия сос. На финала и парченцата пилешко месо се връщат в тази страхотна игра, наречена готвене на пилешка яхния.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта