Регистрация

Пилешка яхния с грах

Пилешка яхния с грах
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5692

Пилешко с грах, моркови, чушки и доматено пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ пиле, около 1 кг или 500 г пилешки гърди, без кожа и кости
  • 1 средно голяма глава лук
  • 1 средно голяма зелена чушка
  • 1 средно голям морков
  • 1 пакет от 400 г замразен грах
  • 1 чаша пилешки бульон
  • 2-3 с.л. олио
  • 1 кутия от 400 мл доматено пюре
  • Сол на вкус
  • 4-5 ч.л. копър, по желание

Начин на приготвяне:

Слагаме месото да заври и варим до готовност на умерен огън. След това прецеждаме бульона и заделяме 1 чаша. Оставяме пилето да се поохлади, след което отстраняваме кожата и костите (ако се използват пилешки гърди, просто се нарязват на кубчета или месото се накъсва на едри хапки). Междувременно нарязваме ситно лука, морковите и чушката. При разбъркване, ги задушаваме в сгорещеното олио, покрити с капак, до омекване, след което добавяме бульона и варим, докато омекнат напълно. Наливаме доматеното пюре, разредено с малко вода и когато заври, добавяме граха. Щом омекне напълно, връщаме свареното месо в съда и готвим, докато се сгорещи напълно всичко. Накрая добавяме копъра, ако ще се използва.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта