Пилешка супичка с картофи и фиде
Супа с пилешко, фиде и картофи.
Необходими продукти:
- 3 л вода
- 700 г пилешки гърди
- 1-2 моркова
- 1 глава лук
- 3-5 картофа
- шепа фиде
- сол и пипер
- копър за поръска
Начин на приготвяне:
1. Почистете добре месото и го нарежете на парчета. Сложете водата да кипва и щом заври, пуснете пилешките филета в нея. Оставете да къкрят на умерен огън 25 минути. Периодично отпенвайте.
2. Докато месото се вари почистете лука и го наситнете. Моркова измийте и нарежете на четвъртити парченца. На финала (за да не потъмняват) обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на малки кубчета. Оставете ги да киснат във вода докато им дойде времето.
3. След 25 минути извадете месото и оставете настрана. Пуснете лука и морковите в бульона. Пет минути по-късно добавете и катофите.
4. Когато месото спре да пари на пръстите, го накъсайте на парченца или го нарежете. Върнете в супата някъде 5-10 минути след като сте сложили картофите. Овкусете със сол и пипер и гответе докато картофените кубчета се разварят. Добавете фидето и изчакайте още 5-8 минути.
5. Поръсете с наситнен копър и сервирайте с резен лимон по желание
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ