Пилешка супа с крема сирене
Супа с пилешко, крем сирене и люто чушле.
Необходими продукти:
- 300 г пилешко месо (най-добре гърди, но може и пържола от бутче без кожа)
- 1 бучка крема сирене или 1 кутия триъгълни сиренца за мазане
- 1 глава лук
- 1 люта чушка
- 1,3 л. пилешки бульон
- 2 с.л. царевично брашно
- подправки - къри на прах, сол, черен и червен пипер, кимион
- 2 с.л. растителна мазнина за готвене
- магданоз или кориандър за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на хапки, а лука - наситнете. Сгорещете олиото в тенджерка, добавете лука и гответе до прозрачност. След това изсипете при него и пилешкото месо и запечатайте. Налейте 2/3 от бульона и оставете да къкри.
2. В 6 с.л. от останалата 1/3 бульон разтворете царевичното нишесте. На тънка струйка го прибавете към врялата 8-10 минути супа.
3. Останалия бульон подгрейте в касерола, добавете крема сиренето и бъркайте докато се разтвори. Прибавете и подправките и налейте сместа в тенджерата. Добавете нарязаната на шайби люта чушка и оставете да ври още 3-4 минути.
4. Сервирайте с листенца пресен магданоз или кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ