Пилешка супа с макарони, моркови и целина
Супа с пилешки бутчета, зеленчуци и паста.
Необходими продукти:
- 200 г лук
- 250 г моркови
- 120 г стебла целина (селъри)
- 50 г масло
- 1/2 ч.л. суха мащерка
- 4 скилидки чесън
- 500 г месо от пилешки бутчета без кост и кожа
- 2,5 л вода
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. сол
- 150 г макарони
- листа пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Лука, морковите и целината наситнете.
2. Разтопете маслото на умерен огън в тенджера и изсипете лука, морковите и целината. Гответе 5 минути при периодично бъркане като овкусите с мащерката и намачкания или пресиран чесън.
3. Добавете пържолите от пилешки бут и им направете място измежду зеленчуците, за да успеят да се докоснат до дъното на тенджерата. Гответе 2-3 минути, като ги обърнете.
4. Залейте с водата, добавете черния пипер и изчакайте да кипне. Няколко минути след това отпенете стриктно.
5. Сложете капак, намалете леко огъня и оставете да се готви 20-22 минути.
6. С щипки извадете пилешкото от супата и оставете да се охлади. На негово място добавете солта и пастата и варете според указанията на опаковката. Докато макароните се варят, нарежете на лентички или малки хапчици охладеното пилешко месо.
7. Върнете месото в супата, опитайте на подправки и при необходимост доовкусете. Наситнете листенца магданоз, сипете в тенджерата, разбъркайте и можете да махнете от огъня.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ