Регистрация

Пилешка супа с картофи и целина

Пилешка супа с картофи и целина
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2056

Супа с пилешко и шарени зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400-500 г пилешко месо (най-добре става с гърди и прикачен към тях гръб; когато се вари с кокали е доста по-вкусно)
  • 1,3 л. вода
  • 1 малка глава лук
  • 1 сочен стрък целина
  • 1 морков
  • 2-3 картофа
  • дафинов лист
  • бахар
  • сол и пипер на вкус
  • листенца магданоз или целина за поръсване при сервиране

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо сложете в тенджера и залейте с водата. Оставете да кипне, като отпенвате периодично. Пуснете дафиновия лист и бахара, който можете да увиете в марля заедно със зърна черен пипер. Оставете да ври докато приготвите останалите зеленчуци.

2. Нарежете моркова, картофите и лука на малки кубчета, стеблото целина на шайби, а листенцата - наситнете.

3. Когато месото се е разварило, извадете от тенджерата и накъсайте на малки хапки. Върнете го обратно заедно със зеленчуците. Костите отстранете.

4. Супата е готова когато картофите са добре разварени.Махнете дафиновия лист и марлята с подправки.  Сервирайте топла и поръсена с пресни листенца целина или магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта