Пилешка супа с картофи и целина
Супа с пилешко и шарени зеленчуци.
Необходими продукти:
- 400-500 г пилешко месо (най-добре става с гърди и прикачен към тях гръб; когато се вари с кокали е доста по-вкусно)
- 1,3 л. вода
- 1 малка глава лук
- 1 сочен стрък целина
- 1 морков
- 2-3 картофа
- дафинов лист
- бахар
- сол и пипер на вкус
- листенца магданоз или целина за поръсване при сервиране
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо сложете в тенджера и залейте с водата. Оставете да кипне, като отпенвате периодично. Пуснете дафиновия лист и бахара, който можете да увиете в марля заедно със зърна черен пипер. Оставете да ври докато приготвите останалите зеленчуци.
2. Нарежете моркова, картофите и лука на малки кубчета, стеблото целина на шайби, а листенцата - наситнете.
3. Когато месото се е разварило, извадете от тенджерата и накъсайте на малки хапки. Върнете го обратно заедно със зеленчуците. Костите отстранете.
4. Супата е готова когато картофите са добре разварени.Махнете дафиновия лист и марлята с подправки. Сервирайте топла и поръсена с пресни листенца целина или магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ