Пилешка супа със зелен фасул
Супа с пилешко, чушки, моркови и застройка.
Необходими продукти:
- ½ пиле
- 1 средно голяма глава лук
- 1 средно голяма зелена чушка
- 1 голям морков
- Шепа замразен зелен фасул
- Сол на вкус
- 4-5 ч.л. ронена чубрица
За застройката:
- ½ кофичка нискомаслено кисело мляко
- 1 яйце, разбито с малко студена вода
Начин на приготвяне:
Слагаме пилето да заври и оставяме да къкри до готовност. След това прецеждаме бульона и оставяме пилето да се поохлади, за да можем да го обезкостим. Слагаме прецедения бульон в чиста тенджера, добавяме сол на вкус и оставяме отново да заври. Междувременно нарязваме ситно лука, морковите и чушката. Когато бульонът заври, добавяме нарязаните зеленчуци и оставяме да къкри за около 20 мин. или докато омекнат напълно. През това време отделяме месото от костите (изхвърляме кожата на пилето). Когато зеленчуците омекнат, добавяме замразения зелен фасул и оставяме за 5 мин. Добавяме местото и чубрицата и след още около 5 мин. сваляме от огъня. Оставяме супата да се охлади преди да застроим, за да не се пресече яйцето.
На застройката:
Разбиваме яйцето (на стайна температура) с малко количество студена вода, след което добавяме киселото мляко. Към тази смес добавяме на тънка струйка по малко от супата, докато температурите се уеднаквят. Връщаме сместа в тенджерата, също на бавна струя и при непрекъснато разбъркване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ