Регистрация

Пилешка супа по гръцки

Пилешка супа по гръцки
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3294

Лучена супа с много месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 средно пиле
  • 3 глави лук
  • 1 ч.ч. зехтин
  • 1 ч.ч. ориз
  • сол
  • пипер

Начин на приготвяне:

1. Почистете хубаво пилешкото и го сложете в дълбока тенджера. Прибавете достатъчно вода, за да го покрие и го кипнете.

2. Когато заври, отстранете нечистата пяна от повърхността и прибавете лука, предварително нарязан, както и зехтина.

3. Оставете да поври около час.

4. Месото трябва да се отделя лесно от костта. Ако е необходимо, варете по-дълго.

5. Извадете от съда и оставете в чиния да се охлажда.

6. Сварете ориза в бульона от месото.

7. Междувременно накъсайте месото и отстранете костите.

8. Сложете пилешкото в бульона и овкусете със сол и пипер.

9. Варете до омекване на ориза и поднесете супата, (по желание) застроена с яйце и лимонов сок.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта