Пилешка супа по гръцки
Лучена супа с много месо.
Необходими продукти:
- 1 средно пиле
- 3 глави лук
- 1 ч.ч. зехтин
- 1 ч.ч. ориз
- сол
- пипер
Начин на приготвяне:
1. Почистете хубаво пилешкото и го сложете в дълбока тенджера. Прибавете достатъчно вода, за да го покрие и го кипнете.
2. Когато заври, отстранете нечистата пяна от повърхността и прибавете лука, предварително нарязан, както и зехтина.
3. Оставете да поври около час.
4. Месото трябва да се отделя лесно от костта. Ако е необходимо, варете по-дълго.
5. Извадете от съда и оставете в чиния да се охлажда.
6. Сварете ориза в бульона от месото.
7. Междувременно накъсайте месото и отстранете костите.
8. Сложете пилешкото в бульона и овкусете със сол и пипер.
9. Варете до омекване на ориза и поднесете супата, (по желание) застроена с яйце и лимонов сок.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ