Пилешка салата с пържени картофки
Пилешки гърди с майонеза, ябълка и чипс.
Необходими продукти:
- 450 г пилешки гърди
- 4 тънки резена шунка
- ½ ч.ч. отцеден зелен грах
- 2 големи моркова
- 3 ч.ч. пържени картофки, нарязани тънко
- 1 зелена ябълка
- 1 ч.ч. майонеза
Начин на приготвяне:
1. Сварете пилешкото в подсолена вода, отцедете и нарежете на кубчета от по 0,6 см.
2. Настържете наедро морковите, а шунката нарежете на тънки ленти.
3. Обелете ябълката и я почистете от семената. Нарежете на кубчета от по 0,6 см.
4. В голяма купа, смесете нарязаното на кубчета пилешко, лентите шунка, отцедения грах, настърганите сурови моркови и нарязаната на кубчета ябълка.
5. Смесете всичко, като прибавите и майонезата, така че продуктите да се покрият хубаво.
6. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ