Пикантно тофу с кайма
Тофу с месо, чесън и люта чушка.
Необходими продукти:
- 100 г сушени кубчета тофу
- 3 чаши зеленчуков бульон
- 120 г свинска кайма
- 40 г корейска бобена паста
- 3 скилидки чесън, пресован
- 1 люта чушка, изчистена от семената и нарязана
- 1 ч. л. джинджифил, пресован
- 2 с. л. соев сос
- 1 с. л. картофено нишесте
- 2 с. л. вода
- 1 с. л. олио
- 2 стръка зелен лук, нарязан
Начин на приготвяне:
1. Сварете 2 чаши зеленчуков бульон, добавете сушеното тофу и оставете да ври на слаб огън за 10 минути. Отцедете.
2. Загрейте олиото в уок, запържете джинджифила, чесъна и лютата чушка, добавете свинската кайма и пържете до готовност.
3. Добавете бобената паста, разбъркайте добре и добавете зеленчуковия бульон и соевия сос.
4. В отделен съд смесете водата с картофеното нишесте и добавете към каймата. Разбъркайте добре.
5. Добавете кубчетата тофу и оставете да ври на слаб огън за 5 минути.
6. Сервирайте ястието с жасминов ориз и наръсено със зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ