Регистрация

Пикантни свински ребърца Адобо

Пикантни свински ребърца Адобо
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1028

Печени свински ребра с коричка от подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг свински ребра с месо по тях
  • 3 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 2 дафинови листа
  • 1 л вода
  • 2 червени люти чушлета
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. мента или мащерка (сушени)
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 60 мл оцет
  • 2 с.л. олио
  • магданоз за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Почистете жилката от вътрешната страна на ребрата, ако има такава, и след това разделете на отделни ребърца.

2. В тенджера подредете ребърцата, залейте с водата, добавете 3 скилидки чесън и 1 глава лук, нарязана на четвъртини. Пуснете дафиновите листа и сложете на котлона. Изчакайте да кипне и отпенете. После сложете капак и оставете да се готви на слаб към умерен огън 1 час.

3. През това време направете ароматната паста като наситните лютите чушлета и ги прехвърлите в хаванче. Добавете още 3 скилидки чесън, кимион и канела, сол, пипер, мента или мащерка, риган и сладък пипер. Намачкайте на паста.

4. Залейте пастата с оцета с разбъркайте хубаво. Оставете настрана да изчака ребърцата.

5. Готовите ребърца извадете от бульона, а него си прецедете и запазете за друго готвене, защото е хубав.

6. Сгорещете олиото в тиган на силен огън и запечатайте ребърцата за по 2-3 минути от страна. После намалете котлона.

7. Намажете щедро ребърцата с половината от пастата от откритата страна и захлупете с капак. Гответе 5 минути и обърнете.

8. Намажете с останалата смес от подправки от другата страна, сложете капака и оставете да се готвят още 10 минути.

9. Поднесете с поръска от свежи листа магданоз и гарнитура по желание - картофено пюре или пресни зеленчуци.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта