Пикантна салата от спанак и царевица
Спаначена салата с пикантен сос и джинджифил.
Бон Апети
Излъчен на 29.01.2018
Желязна салата - под това име се крият рецептите за предястие от пресен спанак, богато на желязо и витамини. Именно такова ястие превят днес Лора и Стоян, като залагат на една доста различна рецепта, която обещава много аромати и прятен свеж вкус с лютива нотка. Приготвя се бързо и лесно и ще заинтригува привържениците на модерните вкусове.
Първо си счукваме кимион в хаванче. Измиваме и отцеждаме от водата спанака, отцеждаме зърната от една консерва царевица и нарязваме червена чушка на малки правоъгълничета. Следва да нарежем лук на лентички, да рендосаме малко джинджифил и да наситним едно люто чушле. Спанакът се изсипва в купа, отгоре се поръсва царевицата и чушката. Основата на салата е готова - останалото е сос.
В сгорещен зехтин се запържва лука, добавя се лютото чушле, джинджифила, кимиона, куркума и сол. След това с горещия сос се залива салатата. Покапва се с бял винен оцет и е готова за сервиране - интересна, шарена, полезна и вкусна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ