Регистрация

Печен чипс от ябълки

Печен чипс от ябълки
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2007

Печени ябълки с канела и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 червени ябълки
  • 2 ч.ч. вода
  • 2 ч.ч. захар
  • 1 с.л. канела
  • 1/2 ч.л. джинджифил

Начин на приготвяне:

1. Измийте ябълките много добре, защото ще се готвят с кората.

2. Кипнете водата и изсипете в нея захарта. Бъркайте докато се разтвори и се получи захарен сироп.

3. С мандолина или остър нож нарежете ябълките на кръгчета по ширина. Ако имате уред за бушене на ябълки (представлява куха фуния с остър край, който се прекарва през плода и вади неядливата сърцевина), почистете ги с него преди да ги нарежете. Ако не - ще си ги готвите със семките и сърцевината.

3. Слайсовете ябълки пуснете в топлия захарен сироп и оставете да покиснат 10-30 минути.

4. Застелете тава с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 120 градуса.

5. Редете слайсовете в тавата, без да се застъпват. Не изхвърляйте захарния сироп.

6. Смесете канелата с джинджифила и поръсете отгоре подредените ябълки с половината от сместа. Печете за 35-40 минути. След това опитайте да ги обърнете. Ако се разпадат или накъсват - не влагайте сила, а запечете още малко.

7. Обърнатите ябълки намажете с четка с още от захарния сироп и поръсете и втората страна с ароматната смес от подправки. Печете още 20-тина минути или докато не прецените, че са готови.

8. Вече имате идеален чипс от печени плодове - насладете му се с кафе, чай или чаша вино.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта