Печен кашкавал с яйца и мляко
Паниран рендосан кашкавал, запечен в млечен сос.
Паниран кашкавал е ястие, което мнозина харесват и биха хапвали, но процедурата по приготвянето често се превръща в причина да се откажем от направата на вкусното основно или мезе. Има по-лесен вариант с доста по-здравословен краен резултат и по-малко чистене и суетене в кухнята, който ни показва кулинарната блогърка Милена, като готви паниран кашкавал на фурна, превръщайки го във вкусна запеканка. За тази рецепта се използват същите продукти, както и за кашкавала с панировка, като обаче изключваме голямото количество олио.
Първо е добре да охладите кашкавала, за да можете да го рендосате на едро ренде така, че да стане на дълги и сравнително дебели конци. Следва в купа да разбиете яйца и да ги смесите със сол, пипер, сода за хляб и мляко. Можете да сложите чубрица или лют пипер, ако искате да стане по-различно и вкусно. После се добавя и брашно докато се получи смес с консистенцията на кексово тесто. Тя се изсипва в намаслена тавичка и влиза във фурната на 180 градуса за 20-25 минути. Ще разберете, че ястието е готово по изкусителната коричка, която ще видите.
А на финала можете да сервирате с резени домат, пресен магданоз или мелчен сос. Разбира се - и да си го хапнете в чист вариант и компанията на чаша вино - пак няма да е зле. Как точно се приготвя ястието - гледайте във видеото:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ