Регистрация

Кашкавалени топки със скариди

Кашкавалени топки със скариди
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2867

Кюфтета с кашкавалена коричка и плънка от морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 грама кашкавал
  • 1 яйце
  • 2 с.л. брашно
  • 1 с.л. захар
  • 0,5 ч.л. бакпулвер
  • 100 грама скариди (можете да замените с рулца от раци)
  • растителна мазнина за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Настържете кашкавала. Смесете го с разбитото яйце, брашното, захарта и бакпулвера и направете тесто. Приберете го в хладилника.

2. Сварете скаридите, ако са сурови. Ако ще работите с рулца от раци, разполовете ги веднъж по дължина и веднъж по ширина, за да станат по-къси и тънки.

3. Извадете кашкаваленото тесто от хладилника, разстелете от него тънки питчици, сложете в центъра им по една скарида или по две лентички от разрязаните на четири рачешките рулца и завийте на кюфтенца.

4. Сгорещете силно мазнината и изпържете кюфтетата в нея. Отцедете като извадите върху чиния, постлана с домакинска хартия.

 

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта