Печен двоен сандвич с шунка и маскарпоне
Най-вкусният сандвич с мръвка, сушени домати, маскарпоне, кашкавал и масълце, запечен на тиган.
Неустоима хапка ни поднася каналът Хапка, като споделя вкусната си идея за съвършен сандвич. Между запечените в маслена коричка филийки хляб се крият нежен крем от маскарпоне и сушени домати, завити от слайсове прошуто, а то сгушено под завивка от разтечена при печенето гауда. Тази идилия е подходяща както за питателна закуска, така и за засищащ обяд, след който няма да се сетим за храна дълго време. Авторите изчисляват, че една порция ще струва около 4 лв., защото тук се отпускаме в качеството на продуктите с идеята, че наистина ще сложим пълна идилия в устата си.
Четири филийки тостерен хляб се намазват едностранно с масло, а сирене маскарпоне се разбърква с наситнени сушени домати, мариновани в зехтин. Вече разбираме, че това си струва скъпичко. Следва да намажем две от филиите от НЕнамаслената страна със сместа от маскарпоне и домати, а върху нея да положим лентите прошуто или шунка. Отгоре поръсваме с рендосания кашкавал и захлупваме с втората филийка, като маслото отново остава от външната страна.
В тиган с капак се запича сандвича по 2 минути от всяка страна, а накрая имаме перфектното ястие, което едва ли някой ще посмее да обяви за фаст фууд, въпреки че представлява точно това.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ